Zárcsere – Tekintsen bele

By | augusztus 19, 2014

A zárcsere, más néven lakatos szakma az egyik legkeresettebb lett napjainkban. Sajnos nem a fiatalok körében, hanem az ügyfelekében. Rengeteg betörés történik, aminek következtében rengeteg munkája van cégünknek.

Természetesen a sok munkának mi csak örülünk. Sajnos azonban nem tudunk ezek közül mindegyiknek eleget tenni. Szakembereink a nap 24 órájában, munkaszüneti napokon is dolgoznak. Ez azonban az utóbbi időkben kevésnek bizonyult. Ezzel ellentétben a betörők száma rohamos módon nő.
A mai fiatalok többsége a divatos szakmákat helyezi szem elé. Olyanokat például, mint a nemzetközi kapcsolatok, kommunikáció és médiatudomány, andragógia és még sorolhatnánk. Az egyetem végével, ahogy kikerülnek a munkaerő piacra szembesülnek csak azzal, hogy igen rosszul választottak. A piac telítve van ilyen szakon végzett fiatalokkal. Nézzük most a lakatos szakembereket. Számuk rohamosan csökken. Ennek oka, hogy lenézik és cikinek tartják ezt a munkát. Holott, a piacon a legkeresettebbek egyike. Egyszerűen nincs utánpótlás. Ami ennél is rosszabb, hogy akik ezt választják fiatalok, nem minden esetben használják tudásukat a célnak megfelelően. Sokan letérnek a helyes útról és áttérnek a rossz oldalra. Ezt sajnos nem tudjuk kiszűrni és megakadályozni.

Ami a legjobban megdöbbentette az embereket, hogy idén már lehet jelentkezni juhászképzésre. nevetségesnek hangzik, mert az is. Kikerülve a munkaerő piacra mennyire fogják tudni kamatoztatni ezt a tudást Önök szerint? Természetesen pont annyira, mint a többit.

Érdemes tehát bele gondolni, hogy ülünk otthon a diplománkon vagy esetleg egy olyan papírt szerzünk meg, amivel meg is tudunk élni. Ez nem mindegy a mai világban, ahol alig van jól fizető munka. Ha valami jól fizet, az a lakatos szakma. Folyamatosan van munka, a zárcserék száma az egeket súrolja naponta.
Felmerül a kérdés, hogy ebben a szakmában hogyan építsenek ki kapcsolati tőkét. Nos, nincs is jobb alkalom egy beszélgetésre, mint egy zárcsere. Van olyan kollégánk, akik évek óta tartó barátságra tett szert egyik munkája során. A másik kollégánk pedig azt a hölgyet vette el, aki kizárta magát az otthonából. Nem egy monotonon munkáról beszélünk, hanem kihívásokról és változatosságról.

Érdemes egy zárcsere szakmai napon felkeresni minket, vagy egyszerűen csak bele tekinteni ebbe a munkába és szakmába.